onsdag den 25. december 2019

Anuradhapura

Den 24. december besøgte vi Sri Lanka første kongeby Anuradhapura. Kasun formidlede en kontakt til sin ven, som er guide i byen. Først besøgte vi Sri Lanka første tempel, klippetemplet Isurumuniya.
















Munkekloster i klipperne. Her kunne de buddhistiske munke rigtig mærke det - bogstaveligt talt - hårde liv. De sad og mediterede på klippestenene (Jacob, Rasmus og Katrine sidder i de fordybninger, det har efterladt) og sov på den bare klippe. Det skulle også være godt for ryggen. 









Tempelseremoni.






I Anuradhapura er de ved at bygge en kæmpe stupa til minde om alle dem, der mistede livet i borgerkrigen hernede. Guiden ville gerne give os mulighed for at se, hvordan en sådan stupa var konstrueret. Han mente, det ville blive ‘den bedste dag i vores liv’ 😊 Man skulle kravle op ad et højt stillads for at komme til toppen, så vi sendte drengene afsted. Alle skulle bære en mursten til toppen og dermed bidrage symbolsk til byggeriet.





Det hellige bo træ, Sri Maha Bodhi, som er en stikling fra det træ, under hvilket Buddha blev oplyst og nåede Nirvana, er nok den største helligdom i Anuradhapura. Træet regnes (i hvert fald på Sri Lanka) for verdens ældste træ. Det, som er tilbage af det gamle træ, er støttet af guldstøtter. Rundt om er plantet nyere bo-træer, som skal skærme det gamle hellige træ mod vejr og vind.







Vores bil gik i stykker, så vi (og tilfældige hjælpsomme mennesker i nærheden) måtte ud at skubbe den i gang ...flere gange. Det endte med, at den måtte på værksted. Imens spiste vi en lang frokost på en restaurant i nærheden.


Dejlig julemiddag på hotellet i Sigiriya, da vi endelig nåede frem 😊🎄






1 kommentar:

  1. Dejlig middag - ikke dansk julemiddag dog 🤭
    Spændende steder - oplevelsesrig juleaftensdag.

    SvarSlet