mandag den 22. december 2014

Bonampak og Yaxchilan + overnatning i Lacandon Junglen


I dag har vi set to Mayapyramidebyer, som begge ligger dybt inde i junglen på grænsen til Guatemala. Den første, Yaxchilan, kan man kun komme via floden.


 På vejen så vi fire krokodiller.



Pyramiderne og de øvrige mayaruiner var meget medtaget af mos og rødder, men alligevel imponerende.





Der var nogle meget store træer.



Trækronerne var fyldt med brøleaber. Sikke en larm!! Men de var sjove at kigge på.



Der er nu lavet en grusien til Bonampak. Men for få år siden kunne kan kun komme hertil med fly. Her står vi på landingsbanen.





Bonampak er det eneste sted, hvor farverne på de ældgamle udsmykninger er bevaret. Det gjorde stort indtryk på os. Oprindeligt var alle pyramider, rum mm. farvelagte, da farver have religiøse, symbolske betydninger for Mayaerne. Det har vi fået beskrevet alle de steder, vi tidligere har besøgt. Nu så vi det med egne øjne.




Om natten skulle vi sove hos Lacondon junglen hos Lacondonfolket. Vi havde fået at vide, at det var 'rustikke hytter' og var derfor forberedte på det værste (efter erfaringer fra Thailand). Det viste sig dog at være langt bedre end frygtet. Dyrelivet var dog meget jungleagtigt... Kæmpe edderkopper og store dyr med vinger. Vi var bare super lykkelige for vores medbragte myggenet!


Om natten var vi på en guidet 2-timers gåtur i junglen udstyret med lommelygter eller lys fra mobiltelefonen. Der er MEGET mørkt i junglen om natten og mange forskellige lyde. Vi så dog ingen dyr.
























2 kommentarer:

  1. Alle de dyr I ser! Det får mig til at tænke på, hvor meget I mon savner Balder.

    Det er nogle flotte vægmalerier! De giver jo et godt billede af, hvordan beklædningen var dengang. Jeg Googlede mig frem til, at de er fra år 790.

    Det var synd, at I ikke så dyr på jeres nattevandring, men det må alligevel være et særligt minde at have gået i junglen i mørke.

    SvarSlet
  2. Ja, vi savner Balder, men han er i gode hænder hos Lis og Allan!
    Er I ved at være klar til jul hjemme? Her er mange farverige juletræer og meget julepynt. Vi kan dog ikke ligefrem sige, at vi er i julestemning. Måske kommer det den 24. :-)

    SvarSlet