mandag den 22. december 2014

Guatemala

Floden, som vi tidligere sejlede på til Yaxchilan, udgør grænsen mellem Mexico og Guatemala. Den skulle vi nu krydse.     


Herefter skulle vi med en meget gammel bus i tre timer ad hullede og stenede grusveje. Tempoet var meget langsomt og kun 1. og 2. gear kom i brug. Men pyt... Vi har ferie. Og så havde vi god tid til at nyde det smukke landskab.




Den del af Guatemala, vi kørte igennem, er meget bakket og utrolig flot. Og allerede på denne tur kunne vi mærke en forskel i mentaliteten mellem Guatemala og Mexico. Nu vinkede og smilede folk, når vi kørte forbi. I Mexico er mange folk langt mere reserverede.


Dette billede er taget ud af bussens forrude.


Endelig kom vi til Flores. En hyggelig by, der ligger på en ø i en stor sø, med små gader fyldt af liv. Her er butikker, restauranter, tuc-tucs og legende børn over alt.


Vi bor på det røde hotel for enden af gaden 'Villa del Lago'.





Næste morgen stod vi tidligt op. Vi blev hentet kl. 4.30 for at opleve junglen omkring Tikal-pyramiderne vågne.



Vi så mange dyr. Mange papegøjer, en næsebjørn, aber, et marsvinslignende dyr og nogle andre eksotiske fugle.




Pyramiderne er stadig hellige for mayaerne. De må dog ikke længere ofre i selve pyramiden. I stedet er der lavet et alter/bålplads foran templerne. De nulevende mayaer praktiserer en form for synkretisme - en blanding af deres oprindelige religion og katolicisme.




Tid til leg :-)
































4 kommentarer:

  1. Dagens højdepunkt at se jeres indlæg!!! I får rigtignok set og oplevet en masse. Meget spændende og eksotisk.
    Hvor varmt er der egentlig midt på dagen?
    I dag fik jeg sat nyt vindue i í soveværelset. Så kommer der lidt lys ind, når der ikke mere er krydsfiner for. Og for en uge siden fik jeg installeret alarm, så nu tør jeg godt være væk juleaften og nytårsaften.
    Det bliver spændende, hvordan jeres juleaften bliver????

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er rigtig hyggeligt at vide, at I kigger med derhjemme.
      Dejligt at du har fået alarm og nye vinduer! Vi håber du får en dejlig juleaften og nytårsaften. Hvad skal der ske til nytår?
      Vi ser hvad der sker juleaften. God mad skal vi i hvert fald have :-) Og så bliver det jo Rasmus' fødselsdag, hvor han må bestemme dagens program.

      Slet
    2. Juleaften skal vi jo være hos Charlotte - jeg er nu ved at koge og pille kartofler (både alm. hvide og til brunede). Det er mit bidrag, så det er jo til at overkomme.
      Nytårsaften er jeg blevet inviteret til Inge i Søndersø. Finn, som mistede sin kone, Grethe, da Inge og jeg kom hjem fra Kreta, kommer også. (Finns datter er gift med Inges søn). Vi bliver og overnatter, så vi kan tillade os at drikke et par glas vin og champagne.
      Det bliver spændende at høre, hvad Rasmus finder på til sin fødselsdag.
      Fortsat god ferie!!

      Slet
  2. Det ser hyggeligt ud, at bygninger er malet i forskellige farver. Og sikke et fint lille hotel (og en fin gammel bus)!

    Det er sjovt at se, pyramiden blive "brugt".

    Det er nogle gode billeder af børnene nederst! Jacob ser ud til at kunne hænge der længe. :)

    SvarSlet